Stage en afstuderen bij Technoberg | Technoberg IT Services

Stage en afstuderen bij Technoberg

Stuur je CV naar ons op

Technoberg is altijd op zoek naar enthousiaste HBO ICT-studenten. We hebben veel ervaring en plezier in het begeleiden van studenten naar een succesvolle uitvoering van de opdracht. Daarom proberen we elke keer weer interessante, actuele opdrachten te maken waar je echt wat aan hebt.

Ben je HBO-student ICT en op zoek naar een het ICT bedrijf voor je stage of afstudeeropdracht dan is Technoberg misschien wel iets voor jou! Check hieronder onze huidige opdrachten en laat via het formulier weten als een van onze opdrachten je aanspreekt en je bij ons wilt komen.

Afstudeeropdrachten

Technoberg heeft voor de komende periode de volgende opdrachten voor zowel afstudeerders als stagiairs:

Inleiding

Technoberg ontwikkelt applicaties voor klanten en voor intern gebruik. Deze applicaties worden dagelijks gebruikt en zijn van noodzakelijk belang voor onze klanten om te kunnen werken. Technoberg is constant bezig met het verbeteren van de code en software en verder ontwikkelen van deze applicaties. Nu kan het voorkomen dat door nieuwe ontwikkelingen bugs binnen deze systemen ontstaan. Deze bugs worden op dit moment nog niet op een centraal punt gemeld. Als ze überhaupt al gemeld worden door gebruikers. Vaak omdat ze niet weten waar ze dit kwijt kunnen.

Je opdracht

Je opdracht is om een prototype van een tool te bedenken en ontwikkelen waarmee klanten gemakkelijk hun problemen/bugs kunnen melden. De tool moet geïmplementeerd kunnen worden in Technoberg’s systemen en applicaties. De opdracht omvat een onderzoek naar de eisen en mogelijke technologie voor het maken van een prototype van deze meldingstool. Het onderzoek moet resulteren in de uitwerking van dit prototype.

Inleiding

Op de afdeling Kwaliteit en Informatiebeveiliging van Technoberg dragen wij zorg voor het optimaal waarborgen van de beveiliging van gegevens. Wij zorgen ervoor dat de Informatiebeveiligings- en privacy eisen worden nageleefd. Verder zorgen we voor de monitoring en borging van de ISO27001/27002. Dit doen we door regelmatig audits en periodieke controles van informatiebeveiligingsmaatregelen die in ons beleid zijn geformuleerd te houden. Verder helpen wij onze klanten om ook hun informatiebeveiliging te waarborgen. Dit doen wij d.m.v. Online Awareness trainingen, phishing/spoofing simulaties, presentaties, audits en certificeringstrajecten op het gebied van ISO 27001/NEN7510.

Je opdracht

In deze afstudeeropdracht onderzoek je de mogelijkheden om gamification te implementeren in het leerproces van onze gebruikers en klanten. Je begint met het ontwikkelen van een game met een educatieve doelstelling tot een werkbare testversie. Daarin is nog genoeg ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Daarna werk je aan het opzetten en afnemen van een uitgebreide gebruikerstest bij de doelgroep en het schrijven van een adviesrapport met aanbevelingen op basis van deze test.

Inleiding

Technoberg werkt op dit moment niet met lean methodes, maar daar we zijn daar wel heel erg in geïnteresseerd. Graag willen we weten waar we niet efficiënt werken of waar onnodig kosten worden gemaakt. Kortom, waar binnen onze organisatie wordt verspild. Maar nog belangrijker hoe detecteren we dit in de toekomst en hoe pakken we inefficiëntie aan.

Je opdracht

We willen graag weten hoe er binnen onze organisatie een hogere efficiëntie kan worden behaald en wat ervoor nodig is om dit te kunnen bereiken. Je kijkt naar bedrijfsstructuur en -processen, maar wellicht ligt een deel van de oplossing wel buiten de organisatie. Aan de hand van je conclusies na uitgebreid onderzoek kan jij Technoberg adviseren waar en hoe er (kosten)efficiënter gewerkt kan worden. De methodes en oplossingen moeten uitgelegd worden op een manier waarop ook niet-lean ervaren mensen het begrijpen.

Andere opdracht

Staat de afstudeer/stage-opdracht die je zoekt er niet bij, maar heb je zelf een idee voor een andere opdracht? Laat ons dit dan hieronder weten door in het formulier bij Stage/Afstudeeropdracht te kiezen voor ‘Heb je een ander idee?’. Wie weet past jouw idee ook bij Technoberg en maken we plek voor je.

Loading