Stageopdracht: Onderzoek Multi Factor Authentication | Technoberg IT Services

Stageopdracht: Onderzoek Multi Factor Authentication

Stuur je CV naar ons op

Houd jij van Security in combinatie met ontwikkelen? Dan ben jij perfect voor deze opdracht!

 

Om toegang te krijgen tot een dienst of netwerk moet het achterliggende systeem weten dat de persoon die zich aanmeldt ook daadwerkelijk degene zijn die hij zegt dat hij is. Dit proces van identiteitsverificatie noemen we authenticatie.

In een simpele vorm gebruiken we éénfactor-authenticatie vrijwel elke dag in de vorm van een wachtwoord. Het wachtwoord hoor alleen jij te kennen waardoor een systeem jouw identiteit en daaraan gekoppelde toegangsrecht kan verifiëren. Het probleem is dat een wachtwoord niet altijd voldoende zekerheid biedt om een identiteit te verifiëren. Als iemand anders jouw wachtwoord weet te achterhalen dan kan diegene zich voordoen als jij en toegang krijgen. Een robuuster authenticatiesysteem heeft dus méér factoren nodig om identiteiten vast te stellen.

De opdracht bestaat uit het onderzoeken naar de meest geschikte implementatie voor een tweefactorauthenticatie die voldoet aan de behoeften en wensen van Technoberg. Tot slot kan je het resultaat van jouw onderzoeken afsluiten met het maken van een prototype.

Reageer nu hieronder!

Upload hier je CV:

Upload hier je Motivatiebrief:

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Technoberg om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de Privacy- en cookieverklaring.