Stage of afstuderen bij Technoberg

Stage of afstuderen bij Technoberg

Stuur je CV naar ons op

Ben je MBO- of HBO-student ICT en op zoek naar een het ICT bedrijf voor je stage of afstudeeropdracht dan is Technoberg iets voor jou!

Technoberg is altijd op zoek naar enthousiaste MBO en HBO ICT-studenten. We hebben veel ervaring en plezier in het begeleiden van studenten naar een succesvolle uitvoering van de opdracht. Daarom proberen we elke keer weer interessante, actuele opdrachten te maken waar je echt wat aan hebt.

Waarom Technoberg?
Ons bedrijf bestaat uit een stel enthousiaste mensen met een groot hart voor het vak. Je werkt niet voor maar mét ons aan interessante projecten. Uiteraard is de sfeer informeel. Een fijne werkplek waar je echt het vak leert en je je kan verdiepen.

Funfacts
Maar het is niet alleen werken natuurlijk. Technoberg beschikt over een eigen fitnessruimte met apparatuur waarvan je gebruik mag maken. Er is voor iedereen elke dag gratis lunch (dus thuis geen boterhammen smeren). We hebben vaak iets te vieren. Dan hebben we het nog niet eens over die heerlijke cappuccino’s, lattes maar natuurlijk ook gewone koffie en thee. En vergeet de leuke stagevergoeding niet.

Dit ben jij
Je bent geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering en zoekt graag dingen uit. Je bent enthousiast, toont initiatief, hebt lef dus durft wel wat verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast ben je communicatief vaardig, een teamspeler, creatief, kan je zelfstandig werken, heb je een stevige dosis motivatie en ben je niet vies van hard werken. Verder heb je zeker ook een professionele, assertieve houding en een lekkere dosis humor nodig.

Opdracht 1: Onderzoeken en implementeren van een centrale logging oplossing

Achtergrond
Technoberg is een softwareontwikkelingsbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van hoogwaardige softwareoplossingen voor klanten in verschillende sectoren. Het development team van Technoberg werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd en beheert meerdere softwaretoepassingen. Het is belangrijk om een centrale logging oplossing te hebben om problemen te kunnen opsporen en op te lossen, en om de prestaties van de toepassingen te monitoren. Het ontwikkelingsteam wil een nieuwe centrale logging oplossing implementeren die voldoet aan hun eisen en behoeften.

Doel van de stage
Het doel van deze stage is om een centrale logging oplossing te onderzoeken en te implementeren die past bij de wensen van het development team van Technoberg. De stage richt zich op het identificeren van de huidige problemen met het logging systeem, het onderzoeken van verschillende centrale logging oplossingen en het implementeren van een nieuwe oplossing die aan de eisen van het development team voldoet.

Taken en verantwoordelijkheden
• Analyseren van de huidige logging oplossing van Technoberg en identificeren van de problemen die zich voordoen.
• Onderzoeken van verschillende centrale logging oplossingen die beschikbaar zijn op de markt.
• Samenwerken met het development team om hun wensen en eisen in kaart te brengen voor de nieuwe centrale logging oplossing.
• Implementeren en configureren van de nieuwe logging oplossing.
• Documenteren van de implementatie en het proces van de nieuwe centrale logging oplossing.

Opdracht 2: Integratie van DevOps met Soluta

Achtergrond
Technoberg is een softwareontwikkelingsbedrijf dat verschillende softwareoplossingen levert aan klanten in verschillende sectoren. Het bedrijf gebruikt Soluta als ticketing systeem voor het beheren van klantvragen en problemen. Het development team van Technoberg werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd en gebruikt Azure DevOps voor softwareontwikkeling en projectbeheer. Het integreren van Azure DevOps met Soluta zal het bedrijf helpen om de workflow te stroomlijnen en betere communicatie en samenwerking mogelijk te maken tussen de verschillende teams binnen het bedrijf, inclusief klanten die gebruik maken van Soluta.

Doel van de stage
Het doel van deze stage is om Azure DevOps te integreren met Soluta voor Technoberg. De stage richt zich op het begrijpen van de huidige workflows binnen het bedrijf, het identificeren van de belangrijkste problemen en uitdagingen, en het implementeren van een naadloze integratie tussen de twee systemen.

Taken en verantwoordelijkheden
• Analyseren van de huidige workflows binnen Technoberg en het identificeren van de belangrijkste problemen en uitdagingen.
• Onderzoeken van de mogelijkheden van Azure DevOps en Soluta voor integratie en samenwerking.
• Ontwikkelen van een plan voor de integratie tussen Azure DevOps en Soluta, inclusief de workflow voor het beheren van tickets en communicatie met klanten.
• Implementeren en configureren van de integratie tussen Azure DevOps en Soluta.
• Documenteren van de implementatie en het proces van de nieuwe integratie.
• Trainen van de medewerkers van Technoberg over de nieuwe integratie en hoe deze te gebruiken in hun dagelijkse werk, inclusief klanten die Soluta gebruiken.

Opdracht 3: Technische documentatie generator met behulp van AI

Achtergrond
Technoberg is een softwareontwikkelingsbedrijf dat verschillende softwareoplossingen levert aan klanten in verschillende sectoren. Het bedrijf heeft veel technische documentatie die moet worden geschreven en onderhouden, zoals API-documentatie, handleidingen, enz. Dit kan vaak tijdrovend zijn en foutgevoelig. Een mogelijke oplossing hiervoor is het gebruik van Artificial Intelligence (AI) om deze documentatie te genereren en bij te werken.

Doel van de stage
Het doel van deze stage is om te onderzoeken hoe AI kan worden gebruikt om technische documentatie te genereren en bij te werken voor Technoberg. De stage richt zich op het begrijpen van de huidige processen binnen het bedrijf, het onderzoeken van de mogelijkheden van AI en het implementeren van een AI-gedreven technische documentatiegenerator.

Taken en verantwoordelijkheden
• Analyseren van de huidige processen voor het schrijven en onderhouden van technische documentatie binnen Technoberg.
• Onderzoeken van de mogelijkheden van AI voor het genereren en bijwerken van technische documentatie, inclusief natuurlijke taalverwerking (NLP) en machine learning (ML) technologieën.
• Ontwikkelen van een plan voor de implementatie van een AI-gedreven technische documentatiegenerator.
• Implementeren van proof-of-concept en testen van de resultaten.
• Documenteren van de implementatie en het proces van de nieuwe technische documentatiegenerator.

Open sollicitatie

Studeer jij af of ben je op zoek naar een meewerkstage in een andere ICT richting dan bovenstaande vacatures, dan kunnen we samen kijken naar een stage naar wens. Geef in het onderstaande stageformulier aan waar jouw interesses binnen de IT liggen en waar je naar op zoek bent. Wie weet komen we samen tot een mooie stage/afstudeeropdracht.

Loading