Thuiswerken tijdens een hittegolf?

Thuiswerken tijdens een hittegolf?

Veel mensen werken in deze tijden vanuit huis. In deze hittegolf kan dat nog wel eens een uitdaging zijn. Veel kantoren zijn voorzien van een airco maar deze heb je niet altijd thuis. Met onze tips houd je je hoofd in deze tropische temperaturen koel!

  1. Dit warme weer is hét excuus om je vriezer te vullen met ijsjes! Verwen jezelf met een ijskoude versnapering. Ben je een gek op koffie? Probeer dan eens een ijskoffie in plaats van je normale (zwarte) koffie. Dit recept van Culy is onze favoriet. Heb jij nog een gouden tip voor een ijskoffie of ijsthee? Dan testen wij deze maar al te graag.
  2.  Het klinkt heel simpel maar ga op zoek naar de koelste plek in huis en creëer hier je (tijdelijke) werkplek. Heb je een fijne tuin of balkon waar een zuchtje wind staat tijdens deze warme dagen? Ga dan lekker daar aan tafel werken. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je met dit warme weer niet met een computer of laptop op schoot zit.
  3.  Voor deze tip hebben we even gekeken naar onze zuidelijke buren: pas je werktijden aan. Begin vroeg in de ochtend, op dit tijdstip is het nog niet zo warm en kun je volledig geconcentreerd aan de slag gaan. Doordat je je werktijden aanpast maak je tijd voor een siësta tijdens het warmste moment van de dag.
  4. Bouw je eigen airco! Nee, je hoeft hier (gelukkig 😉 ) niet technisch voor aangelegd te zijn. Je bouwt namelijk je eigen airco heel eenvoudig door een paar flessen met gekoeld water voor een ventilator te zetten. Op deze manier blaast de ventilator koele lucht jouw kant op. Een dure airco is op deze manier (bijna) overbodig.
  5.  Sluit je gordijnen of zonnescherm, zo voorkom je dat de zon rechtstreeks je werkkamer in schijnt.
  6.  Zet ramen en deuren open. Let op: doe dit dan wel ’s nachts en in de vroege ochtend en sluit overdag alle ramen en deuren. Op deze manier zorg je ervoor dat de frisse lucht tijdens koele momenten je werkkamer / je huis binnenkomt en sluit je wanneer het warmer wordt de warme lucht buiten.
  7.  Je toch eventjes op het strand wanen terwijl je aan het werk bent? Zet dan een voetenbadje neer. Wat heb je hiervoor nodig? Een teiltje, ijsblokjes en water. Ga er alleen uit als het water warm wordt.
  8.  Stay hydrated! Drink voldoende water want zo blijf je jezelf hydrateren en houd je je hoofd koel.
  9.  Blijf in beweging: je bent al snel geneigd om lui te worden tijdens een warme zomerdag. Maar het is juist goed om zo nu en dan een wandeling in de schaduw te maken. Hoe fitter jij bent, hoe beter je lichaam kan anticiperen op het zomerweer. Door te bewegen zorg je er ook voor dat je handen en voeten niet opzwellen, een win-win situatie.
  10.  Zet apparaten uit. Deze tip is niet geheel onbelangrijk: zet zoveel mogelijk apparaten in huis of in je werkomgeving uit. Niet op stand-by, maar echt uit. Op deze manier geven zij geen warmte af en blijft je (werk)ruimte langer koel.

Heb jij nog tips om het hoofd koel te houden tijdens deze tropische temperaturen? Deel deze dan met ons via marketing@technoberg.nl! En wie weet zie jij jouw tip verschijnen in een vervolgblog!