Digitale zelfmoord

Digitale zelfmoord

Op internet wordt je hele leven bijgehouden. Daartegen vechten is bijna een onmogelijke klus. Kunnen we ons internetverleden met één klik uitwissen?

Van vingerafdrukken tot bandensporen, van schoenafdrukken tot DNA, ieder mens laat sporen na. Sinds de opkomst van internet beperkt dit fenomeen zich niet langer tot de fysieke wereld. Ook wanneer we online zijn, laten we voortdurend kleine aanwijzingen achter. De vraag is of het mogelijk is het ontstaan van deze digitale sporen te voorkomen, of deze, indien zij al bestaan, te verwijderen. Is het mogelijk ons internetverleden met één klik uit te wissen, en een ‘digitale zelfmoord’ te plegen? Hoe pleeg ik digitale zelfmoord? (of kom ik zo dicht mogelijk in de buurt daarvan)

5 tips voor het plegen van een Digitale zelfmoord:

  1. Vraag de webmaster (op vriendelijke toon) om informatie over jou van een bepaalde site te verwijderen.
  2. Je kunt ook als derde partij direct contact opnemen met Google en vragen of ze bepaalde gegevens over jou willen verwijderen.
  3. Met de Web 2.0 Suicide Machine kun je met één druk op de knop al je gegevens van een sociale netwerksite verwijderen.
  4. Heb je (of heeft iemand anders) iets geplaatst op een webforum waar je niet trots op bent? Schrijf er een aantal nieuwe, positieve berichten achteraan. Op die manier kom je beter over én verdwijnt het oude bericht sneller naar beneden.
  5. Met de Privacy Inzage Machine van Bits of Freedom kun je een brief opstellen waarmee je een bedrijf om inzage in jouw digitale gegevens kunt vragen. Het bedrijf is verplicht om onjuiste of onnodige gegevens uit hun database te verwijderen.

En wanneer u nou denkt; ik wil mijn zakelijke data opslag graag veilig binnen de Nederlandse grenzen houden. Kom dan eens praten met Technoberg IT Services te Purmerend.

Technoberg is een Cloud specialist met eigen datacenters, ISO27001 gecertificeerd en valt onder de Nederlandse wetgeving. U weet precies waar uw data zich bevindt en wie uw data bewaakt.

“Technoberg Vertrouwd in de Cloud”