Veilig opslaan van bedrijfsgegevens

Veilig opslaan van bedrijfsgegevens

We worden met z’n allen steeds mobieler. Helemaal  nu in het Corona tijdperk waardoor veel mensen thuiswerken. Met de technologieën van tegenwoordig is dit dan ook geen enkel probleem. Maar hoe ga je thuis veilig om met bedrijfsgegevens? Die kan je niet zomaar zonder enige beveiliging opslaan op jouw laptop of PC.

Technoberg heeft verschillende mogelijkheden om jouw bedrijfsgegevens veilig en efficiënt op te slaan.

WERKEN IN DE CLOUD

Werken in de Cloud is dé totaaloplossing voor elke digitale werkplek. Zo ben je flexibel om vanaf elke locatie bij je bestanden te komen en kan je vanaf elke locatie werken alsof je achter een volwaardige desktop zit. Je hebt dus overal dezelfde werkplek. In deze tijd waarin veel medewerkers thuiswerken natuurlijk ideaal. Daarnaast hoef je je bij werken in de Cloud geen zorgen te maken over de meeste software (Word, Outlook enzovoort) en de back-up van bestanden. Dit zit standaard bij het Cloudpakket wat je afneemt. Je hoeft dus geen software te installeren op je lokale werkplek want alle software staat veilig op de servers in een datacenter. Verder worden de updates ook voor je uitgevoerd. Bij de Cloud zijn resources inbegrepen. Dit wil zeggen dat je je over de snelheid van de werkplek geen zorgen hoeft te maken. Wij regelen het geheugen, de opslag en de processoren.

GEBRUIK NEXTCLOUD

Veel mensen maken gebruik van clouddiensten zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive maar dan staat al je data altijd op een externe server. Dit zijn ook Amerikaanse Cloud aanbieders. Het is belangrijk om te weten dat Amerikaanse veiligheidsdiensten zoals de NSA en CIA relatief makkelijk toegang hebben tot Amerikaanse clouddiensten. Zelfs als ze hun data in Europa opslaan. Het gebruik van bovenstaande clouddiensten is een handige manier om altijd en overal toegang te hebben tot uw bestanden en documenten. Nadeel is dat deze vallen onder Amerikaanse wetgeving en je privacy dus niet zo beschermd wordt zoals in Nederland.  Als je meer controle wilt hebben over je vertrouwelijke bedrijfsgegevens, dan is Nextcloud een goed alternatief. Technoberg kan Nextcloud voor je hosten in Nederlandse datacenters. Je online opslagruimte is bovendien toegankelijk via de app. Bijkomend voordeel van Nextcloud is dat deze ook Offline werkt. Zo kun je offline documenten opslaan en wanneer je contact maakt met het bedrijfsnetwerk synchroniseert Nextcloud je gegevens met de documenten op je server.

Wil jij ook jouw documenten veilig opslaan en verwerken op een efficiënte manier, Neem dan eens contact op met ons. Wij adviseren en denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Nog een laatste tip:

PAPERLESS WERKEN

Door papierloos te werken behoud je het overzicht op kantoor. Je raakt geen belangrijke documenten kwijt en de eindeloze zoektochten door de hoge stapels papier zijn verleden tijd.

Voordelen paperless werken;

  • Je werkt efficiënter
  • Je voorkomt fouten
  • Je versnelt de verwerkingstijd
  • Je hebt altijd toegang tot al je documenten (en kunt werken waar jij maar wil!)
  • Je verhoogt de veiligheid van (gevoelige) informatie
  • Last but not least: het is beter voor het milieu

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Bel naar 088-1337800 of neem contact met ons op via het contactformulier.