'Wij werken al jaren zo'

'Wij werken al jaren zo'

Is de term ‘wij werken al jaren zo’ bekend bij jou of jouw organisatie als er verandering aan zit te komen? Met de huidige maatschappij is IT niet meer weg te denken. Wat moet je doen als de IT niet werkt en wat is de impact voor je bedrijf?

Wij werken al jaren zo

Bij bedrijfsbezoeken zie ik dat IT vaak nog steeds het ondergeschoven kindje is. Het belang van een goedwerkend systeem staat niet altijd voorop in bedrijven. Als je dan met de organisatie hier dieper op in gaat is een veel gehoorde opmerking:

‘Ja maar wij werken al jaaaaren zo en er is nooit iets aan de hand en als er wel een keer wat aan de hand is dan bel ik de buurjongen om de hoek en daar kan ik altijd van op aan’.

Ik ben dan op de koffie bij een bedrijf van circa 50 medewerkers met een team van 10 mensen op kantoor. Als ik dan vraag wat de impact is als het IT-systeem niet werkt, het systeem er enkele dagen uitligt, of dit op te vangen is, of de buurjongen op de hoek snel beschikbaar is en of de groei van het bedrijf nog bij de IT-kennis van de buurjongen om de hoek past? Pas dan wordt er vaak even achter de oren gekrabd en geantwoord: ‘Tja daar heb je eigenlijk helemaal gelijk in. Ik heb helemaal geen verstand van IT, het moet gewoon werken. Ik was me eigenlijk niet bewust van de risico’s’.

Technoberg kunnen jullie mij helpen?

Als de klant de risico’s inzichtelijk heeft komen zij met de vraag: ‘Kunnen jullie mij helpen?’. Ik vraag dan welke wensen de klant heeft en plan een inventarisatie in. Daarna geven wij aan welke oplossing bij de organisatie zal passen. Vaak gaat het bij klanten niet eens om het maandbedrag maar hebben de eigenaren geen idee van de risico’s die zij lopen in de huidige situatie. Door hen bewust te maken van de risico’s en hen te begeleiden naar de verandering in de IT, brengen wij ze naar de hoogste kwaliteit op het gebied van IT.

 

Dit is wat ik graag doe. Met passie voor ons vak beleven onze klanten het gemak om hun IT onder te brengen bij Technoberg. Wij zijn de IT-afdeling van jouw bedrijf. Wij werken voor jou en zorgen ervoor dat IT werkt! Een no-nonsense partij, dat is wie wij zijn en wat we doen. Wij staan niet stil en jij gaat als klant mee in de vernieuwingen binnen de IT. Wij werken al jaaaren zo. Maar dan op de juiste manier!

 

Koffie doen?

Jacqueline van den Berg 0651298339